Moottorin pärinää

Shell Piippola -ralli

Piippolassa on ajettu rallia vuodesta 2014 lähtien joka vuosi.  Alusta asti rallin yhtenä pää sponsorina on toiminut Shell Piippola, jonka mukaan ralli on saanut nimensä Shell Piippola ralli. Ensimmäisenä vuonna ralli ajettiin maaliskuussa, jonka jälkeen rallin ajankohdaksi on vakiintunut tammikuun alku. Ralli on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta, niin kilpailijoiden kuin katsojienkin keskuudessa. Ensimmäisessä rallissa osallistujia oli noin 60 ja vuoden 2017 kilpailussa jo 165. Kilpailu on saanut hyvää palautetta kilpailijoilta ja katsojilta. Kilpailijoita ralliin tulee ympäri suomea Helsingin ja Rovaniemen väliltä. Katsojia tapahtumaan tulee ympäri Suomea ja viime vuonna "ammattikatsojia" tuli Ruotsista saakka. Vuoden 2018 V Shell Piippola ralli ajetaan 6.1.2018 Kilpailu on uuden R-Ralli sarjan ensimmäinen osakilpailu, joka tuo kisaan entistä enemmän mielenkiitoa. osallistuja määrä nousee lähelle 200 kilpailija paria. Kokonaisuudessaan tapahtuma tuo Piippolaan kisaviikonlopun aikana noin 1000-1200 ihmistä. Voidaan puhua merkittävästä tapahtumasta Siikalatvalla. Talkoolaisia tarvitaan noin 100, jotka tulevat Piippolasta ja lähialueilta.  Kilpailun vastuullinen järjestäjä on Ralli Team Kainuu ry.

 

Motocross-rata Kestilässä

Kestilästä löytyy Tervacross ry:n ylläpitämä crossirata. Tervacross ry on saanut nimensä rata-alueella ja sen lähellä sijaitsevista tervahaudoista. 

Rata on hiekkapohjainen, ei liian pehmeä, eikä kivinen. Pituutta löytyy noin mailin verran eli 1600 metriä, osa radasta on savipohjaista.  Radalta löytyy eri kokoisia hyppyreitä, stoppareita ja tiukkojakin mutkia. Rata soveltuu erittäin hyvin sekä aloittelijoille ja pienille kuskeille että kokeneemmillekin ajajille. Isoimmat hyppyrit on mahdollista kiertää. Tervacrossin radalla ja sen ympäristössä on järjestetty vuosittain Jussi-Pekka Vehviläisen ajoleirejä pienille ja isoille sekä Polarendurocupin osakilpailuja. Rata on avoin kaikille ajajille edullisesti. Lisätietoja ja ajankohtaisin ratatieto löytyy Facebookista Tervacross ry: sivuilta.

Lisätiedot myös: 

Jyrki Riikonen 0405572803

Jenni Riikonen 0400688564

 

Snowcross

 

Facebook Instagram